تهران – ایرنا – سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: براساس قوانین بالادستی باید ۴۰ درصد از درآمد حاصل از فروش یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود و در سال جاری این سهم به طور کامل واریز میشود.
به گزارش روز شنبه خبرنگار پارلمانی ایرنا، «سید نظام الدین موسوی» در پایان نخستین روز از بررسی جزییات لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور گفت: در نخستین روز بررسی گزارش کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ و پیش از آغاز جلسه علنی، تمام ارکان تدوین بودجه دولت در یک جلسه غیرعلنی در مجلس حضور پیدا کرده و به منظور همفکری و هماهنگی و بیان نظرات و دیدگاه ها درخصوص مسائل بودجه ای و ارز ترجیحی نکاتی را مطرح و نمایندگان و همچنین روسای کمیسیون های اقتصادی نیز سخنانی را مطرح کردند.
موسوی اضافه کرد: پس از آن مجلس وارد بررسی ردیف های درآمدی بودجه شد و امروز از تبصره ۱ لایحه بودجه و مسائل مرتبط با درآمدهای نفتی مصوب شد که میزان صادرات نفت در سال ۱۴۰۱ به میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز و به قیمت ۷۰ دلار صورت گیرد.
وی درخصوص نگرانی برخی از نمایندگان درخصوص امکان رسیدن به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در جلسه علنی گفت: براساس صحبت های مسوولان مرتبط در کمیسیون تلفیق بودجه و بررسی توان کشور، این مصوبه در کمیسیون تلفیق نهایی شده و وزارت نفت اعلام کرده است که توان کافی برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت برای سال آینده وجود دارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلام شهر بیان کرد: براساس قوانین بالادستی هر سال مبلغی از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز می شود و امسال این سهم حدود ۴۰ درصد خواهد بود و تا اینجا دولت برای استقراض از منابع صندوق توسعه ملی و کاهش سهم واریزی نتوانسته اجازه ای از مقام معظم رهبری دریافت کند، لذا تمام ۴۰ درصد از سهم فروش نفت به صندوق واریز می شود.
وی افزود: براساس تاکید رییس مجلس به دلیل عدم موافقت با استقراض دولت از منابع صندوق توسعه ملی، دولت باید به صورت مکتوب برنامه خود را برای جبران کاهش درآمدهای نفتی اعلام کند چرا که پیش از این دولت ها از سهم واریزی خود به صندوق توسعه با اذن مقام معظم رهبری استقراض می کردند که تاکنون این اجازه به دولت داده نشده است. البته به صورت شفاهی مصوبه کمیسیون تلفیق برای افزایش فروش نفت و رسیدن آن به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در سال آینده بخشی از پیش بینی های صورت گرفته برای جبران این کمبود است، اما تاکید شد که برنامه و راهکار برای این موضوع به صورت مکتوب نیز اعلام شود.
موسوی تصریح کرد: مصوبه دیگر مجلس درخصوص اختصاص سهم مناطق محروم و نفت خیز از منبع حاصل از فروش نفت بود که مصوب شده است ۱۶ هزار میلیارد تومان برای سال آینده به مناطق محروم اختصاص یابد و براساس شاخص های محرومیت این منابع توزیع می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: در جلسه امروز مقرر شد که تمام احکام نظارتی بودجه در سال ۱۴۰۰ اعمال شده در سال آینده نیز تداوم یابد.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است