تهران – ایرنا – یکصد واحد اقتصادی غیرفعال و نیمهفعال احیا شده با حمایت صندوق کارآفرینی امید، امروز بهطور همزمان با حضور معاون اول رئیسجمهور در سراسر کشور افتتاح شد و «محمد مخبر» از ایجاد اتاق فکر در همه دستگاههای اجرایی برای تحقق وعدههای اشتغالزایی خبر داد.
به گزارش حوزه دولت ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، «محمد مخبر» صبح امروز پنجشنبه با حضور در صندوق کارآفرینی امید، یکصد واحد اقتصادی احیا شده را بهطور همزمان از طریق ویدئو کنفرانس و ارتباط با استانهای مختلف کشور افتتاح کرد و سپس در حضور معاون اول رئیسجمهور تفاهمنامه احیای هزار واحد اقتصادی غیرفعال و نیمهفعال دیگر نیز توسط مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری امضاء شد.
معاون اول رئیسجمهور در آیین افتتاح همزمان این یکصد واحد اقتصادی غیرفعال و نیمهفعال با بیان اینکه دولت برای تمام ظرفیتهای اشتغالزایی در کشور برنامه ریزی کرده است، اظهار داشت: اقتصاد کشور در چند سال اخیر با رکود مواجه بوده و چرخ دندههای تولید به سختی حرکت می کند و این امر باعث شده مسیر اشتغالزایی دشوار باشد اما به فضل الهی و همکاری، همدلی و فعالیت مردم در این مسیر مصمم هستیم و ایجاد یک میلیون شغل در سال که از شعارهای رئیسجمهور بود را با جدیت دنبال میکنیم.
مخبر در ادامه با اشاره به اینکه چندین روش برای اشتغالزایی در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: یکی از این روشها احداث بنگاههای بزرگ اقتصادی و ایجاد جریان پیشران در روند تولید و توسعه کشور است.
وی ایجاد بنگاههای متوسط و همچنین بنگاههای خُرد و خانگی را از دیگر روشهای ایجاد فرصتهای شغلی برشمرد و گفت: اشتغالزایی از طریق هر یک از این روشها در اقصی نقاط کشور در دستور کار دولت قرار دارد.
معاون اول رئیسجمهور اشتغالزایی از طریق توسعه فعالیتهای دانش بنیان را نیز از دیگر روشهای در دست اقدام توسط دولت عنوان کرد و گفت: توسعه فعالیتهای دانش بنیان یکی از مزیتهای کشور است و نیروهای جوان، نخبه و خلاق که سرمایه اصلی این حوزه هستند، در تمام کشور و در تمام استانها فعالیت دارند.
وی با تأکید بر اینکه دولت برای اشتغالزایی از روشهای مختلف، برنامه ریزی کرده و برای هر یک از روش ها متصدی و مسئول تعیین شده است، اظهار داشت: در تمامی دستگاههای اجرایی برای تحقق وعدههای اشتغالزایی اتاق فکر ایجاد شده و کارها بهصورت مستمر دنبال می شود. ضمن اینکه محوریت اصلی در این برنامهها مردم هستند؛ چرا که بدون اتکا به مردم هیچ کاری را نمی توانیم انجام دهیم و به همین دلیل دولت بسترسازی لازم را برای اجرای برنامه توسط مردم انجام داده است.
وی با بیان اینکه تجربه جهانی اثبات کرده معمولاً دولتها اداره کنندگان خوبی نیستند، افزود: دولتهایی در دنیا موفق بودهاند که مردم را به صحنه آورده و اداره امور را به مردم واگذار کردهاند؛ در کشور خودمان نیز سابقه نشان می دهد حتی در مسایل امنیتی، سیاسی، جنگ و بحران هایی نظیر سیل و زلزله هر گاه که مردم پای کار آمدهاند اهداف مورد نظر محقق شده است.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از مسیر میانبُر جهت دستیابی به رشد اقتصادی گفت: یکی از مسیرهای میانبُر همین احیای واحدهای اقتصادی تعطیل و نیمهتعطیل است؛ چرا که با حمایت و کمک دولت و صندوق کارآفرینی ظرف یکی دو ماه فعال شدهاند و این در حالی است که اگر قرار بود هر یک از این واحدها از ابتدا ایجاد شوند، برای هر کدام حداقل دو تا سه سال زمان نیاز داشتیم.
مخبر با بیان اینکه با استفاده از روش احیاء واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل می توانیم بخش عظیمی از سرمایههای معطل شده کشور را به صحنه بیاوریم، افزود: دستگاههای دولتی و خصوصی مکلف هستند در این زمینه به صحنه بیایند و بانکهای عامل نیز نمی توانند نسبت به این برنامه بی تفاوت باشند.
وی با تأکید بر اینکه دولت باید تکیه گاهی باشد که مردم بتوانند ایده های خود را به اجرایی کنند، تصریح کرد: دولت باید بتواند کانونی ایجاد کند که افراد بیکار با امکانات مختصری که خود دارند، از طریق حمایت های دولت بتوانند صاحب کار و اشتغال شوند.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با اشاره به وجود برخی مقررات دستوپاگیر که از سالیان گذشته وضع شده و باقی ماندهاند، گفت: باید مقررات دست و پاگیری که در گذشته وضع شده است و امروز ضرورتی برای وجود آنها نیست را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام کنیم.
وی بر ضرورت تسهیل محیط کسب و کار برای مردم تأکید کرد و اظهار داشت: گاهی ممکن است یک بنگاهدار برنامه ریزی هایی را برای سرمایهگذاری انجام دهد اما برخی تحولات و اتفاقات در عرصه بین الملل منجر به نوسانات قیمت شود و برنامههای اقتصادی گره بخورد که لازم است برای اینگونه موارد مسیرهای میانبُر طراحی کنیم تا بتوانیم از سرمایهگذاران حمایت کنیم.
وی از دستاندرکاران نهضت احیای واحدهای اقتصادی تعطیل و نیمهتعطیل قدردانی کرد و گفت: راهاندازی این واحدها اثرات فراوانی در توسعه کشور، اشتغالزایی، رضایتمندی و آرامش مردم ایفا می کند.
در این مراسم که وزیر صنعت معدن و تجارت، معاون اجرایی رئیسجمهور و نماینده معاون اول رئیسجمهور در راهاندازی و عملیاتی کردن نهضت احیای واحدهای اقتصادی نیز حضور داشتند، از طریق ویدئوکنفرانس با استان های اصفهان، تهران و قزوین ارتباط زنده برقرار شد و مسئولین مربوطه این سه استان گزارشی از طرحها و واحدهای تولیدی احیا شده ارائه کردند.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
آخرین بروزرسانی سایت: 1400-12-18 19:40