تا همین دو دهه پیش آلبوم های خاک گرفته با همان عکس های رنگ پریده در هر خانه ای برای خودشان ابهتی داشتند.هر عکس تکه ای از خاطره یا پرترهای از چهره ای بود که هزار و یک میراث فامیلی و آبا و اجدادی را زنده می کرد. حالا دوربین های تلفن های همراه با لنز های فوق پیشرفته از همیشه بیشتر در دسترس ما هستند، اما عکس های امروزی و مدل نگهداری از آن ها لطف آلبوم های پیشین را دارد؟
گروه ایرنا زندگی – آن روزهایی که عکاس به خانه میآمد یا کل خانواده دسته جمعی به آتلیه میرفتند و عکاس میگفت چانه بالا، کمی به چپ، کمی راست، تا زمانی که ژست عالی بگیرد، تمام شد. از خاطرات به جا مانده از آن روزها تنها عکسهایی باقی مانده که به نوستالژی های خانوادگی تبدیل شده اند. وقتی که عکاس از ما میخواست خودمان را جلوی آینه مرتب کنیم تا دوربین را آماده کند، لحظه هیجانانگیزی بود.
روزی که عکس تحویل داده میشد، روز بزرگ دیگری رقم می خورد؛ زمانی که حتی همسایهها و فامیل برای دیدن عکسها به خانهمان میآمدند. آن روزها عکسها با انگیزه ماندگاری و ثبت خاطره گرفته میشدند اما این حالا انگار عکسها تنها برای ثبت یک لحظه در کسری از ثانیه گرفته میشوند و دو روز بعد با پر شدن حافظه موبایل ارزش خود را از دست می دهند و به سادگی برای همیشه پاک می شوند.
عکسها را به خاطره تبدیل کنید
آلبوم عکسهای قدیمی و خانوادگی ارزشی در خود داشتند که شاید به سختی بتوان دوباره حال و هوای آن ها را با عکس های امروزی زنده کرد، اما با دوربینهای موبایل هم میتوان عکسها را به خاطراتی برای کودکان تبدیل کرد و با حفظ و چاپ عکسهای موجود در حافظه موبایل به کودکان یاد داد که برای لحظاتشان ارزش قائل شوند.
برای این کار، هر شش ماه یا بیشتر کل خانواده میتوانند خاطرات عکسهای گرفته شده با موبایل را دوباره مرور کنند و برخی از آنها که برایشان جالب و خاطرهانگیز است را چاپ کنند. با این کار، کودکان امروزی هم میتوانند حس آلبوم واقعی را درک کنند تا در بزرگسالی به آنها نگاه کنند و خاطرات برای آنها تداعی شود.
چرا تمایل به چاپ عکس و نگهداری آلبوم کم شده است؟
گوشیهای هوشمند نگاه ما به عکسها را تغییر داده اند. یک زمانی عکسها فقط در موقعیتهای خاص گرفته میشد، مثل اولین روز مدرسه رفتن فرزندمان، اولین روز راه رفتن، جشن تولد، روز به دنیا آمدن فرزند، تعطیلات خانوادگی و… اما اکنون ما با گوشیهای هوشمندِ خود از همه چیز، از بشقاب غذا تا لحظات ورزش کردن مان عکس میگیریم و حتی در همان لحظه آن را با دیگران به اشتراک می گذاریم.
جوانان امروزی به جای آلبوم عکس ترجیح میدهند از موبایلشان برای ذخیره کردن عکسها استفاده کنند؛ آنها میگویند با دوربین موبایل میتوانیم تمام عکسهایی که میگیریم را نگه داریم، آنها را ویرایش کنیم تا چهرهمان حتی پس از سالها بهتر به نظر برسد و از همه مهمتر اینکه میتوانیم عکسمان را همان لحظه از طریق شبکههای اجتماعی با دیگران به اشتراک بگذاریم. این نوع نگاه با پیشرفت تکنولوژی اگرچه تا حدودی درست و قابل قبول است اما از نظر روانشناسی چاپ عکس، نگهداری آلبوم خانوادگی و رجوع به عکسهای قدیمی ارزش و اهمیتی دارد که با کلیک بر یک فایل کامپیوتری یا صفحه گوشی قابل مقایسه نیست.
دیدن آلبوم عکسهای قدیمی به مثابه مدیتیشن
تحقیقات جدید CEWE نشان میدهد که نگاه کردن به عکسهای قدیمی حتی آرامشبخشتر از مدیتیشن است.مطالعات نشان میدهد نگاه کردن به آلبوم عکسهای قدیمی استرس را کاهش میدهد و باعث میشود با مرور خاطرات گذشته احساس شادی کنیم. همچنین نگاه کردن به خاطرات گذشته و یادآوری اوقات شاد و لحظات خاص، باعث تقویت روابط عاطفی میشود. در واقع، هنگام تماشای عکسهای قدیمی ناخودآگاه به لحظهای که میتوانیم در تصویر ببنیم، برمی گردیم و همین باعث شادی ما میشود.
آلبومهای عکس، میراث خانوادگی شما را حفظ میکنند
آلبومهای عکس، لحظاتی که مدتهاست از ذهنمان پاک شده را دوباره زنده خواهند کرد. آلبوم عکس چیزی مشترک بین همه اعضای خانواده است اما عکس دیجیتالی چیزی است که تنها در گوشی شما ذخیره شده و دیگران به آن دسترسی ندارند، بنابراین نمیتواند مبنع خوبی برای حفظ خاطرات و میرات خانوادگی باشد. از طرف دیگر، عکسهای دیجیتالی ممکن است بنا به دلایل مختلف مثل پاک شدن و سرقت موبایل از بین بروند یا در لا به لای عکسهای دیگر به دست فراموشی سپرده شوند اما آلبومهای عکس تا سال ها باقی میمانند و میتوانند خاطرات و میراث خانوادگی شما را به دست نسلهای آیندهتان برسانند.
آلبومهای عکس باعث یادآوری بهتر خاطرات میشود
هپتیک، علم استفاده از حس لامسه بیان میکند که اشیایی که میتوانیم احساس کنیم، دارای وزن و بافت هستند، واکنش عاطفی بیشتری ایجاد میکنند و به خاطر سپردن و به خاطر آوردن آنها آسانتر هستند. از این جهت، تحقیقات بازاریابی عصبی نشان میدهد که آلبومهای عکس به دلیل آنکه قابل لمس هستند، تأثیر بیشتری بر مغز ما دارد و باعث واکنش عاطفی بیشتر و یادآوری بهتر خاطرات میشود.
چاپ عکس به کودکان اعتماد به نفس می دهد
لذت نشستن با پدربزرگ و مادربزرگتان و ورق زدن آلبوم عروسی آنها را به خاطر دارید؟! یا وقتی آلبومهای دوران کودکی والدینتان را نگاه میکردید، چه حسی داشتید؟! این لذت، از دانستن بیشتر در مورد داستان زندگی خانوادهتان ناشی میشود، که به شما کمک میکند بیشتر به نسب خانوادهتان پیببرید و احساس هویت خود را توسعه دهید. این اثرِ قدرتمند تماشای عکسهای خانوادگی موجب افزایش اعتماد به نفس کودکان میشود. اینکه کودک در جریان گذشته زندگی خانواده خود قرار بگیرد و خود را جزئی از واحد منسجم خانواده ببیند، در تقویت اعتماد به نفس او کمک کننده است. جالب است بدانید به گفته محققان عکسهای دیجیتالی فاقد چنین تأثیری در کودکان هستند.
آخرین بروزرسانی سایت: 1400-12-18 19:40