تهران- ایرنا- روزنامه ایران در یادداشتی نوشت: درباره عملکرد شش ماهه دولت سیزدهم به ریاست آیتالله سید ابراهیم رئیسی میتوان به نکات زیر اشاره کرد.
در ادامه یادداشت روزنامه ایران به قلم علی شعبانی پژوهشگر سیاسی در ۲۵ اسفند میخوانیم: مبارزه با اشرافیگری و بیعدالتی از مهمترین اقدامات و رویههای دولت سیزدهم است. مردم همواره به اشرافیگری در مسئولین به عنوان بدترین و زشتترین رفتار نگاه میکنند. سید ابراهیم رئیسی از همان ابتدای کار با چند اقدام قابل توجه حرکت خوبی را در مبارزه با اشرافیگری آغاز کرد؛ اولین اقدام پلمب ساختمان تجملی ریاست جمهوری در منطقه جماران بود. اقدام دوم آقای رئیسی انتقال جلسات دولت از کاخ سعدآباد به خیابان پاستور در مرکز شهر بود. رفع تصرف سواحل از دیگر اقدامات دولت در راستای عدالت بود که طی۲۰ روز سواحل کشور از انحصار اشخاص و نهادها درآمد تا همه مردم از آن بهرهمند شوند.
حضور در میان مردم از دیگر رویکردها و عملکردهای مثبت این دولت است. در دولت قبل حضور رئیس جمهور در بین مردم به کمترین حد خود رسیده بود و فراموش نمیکنیم وقتی رئیس دولت قبل برای بازدید از کارخانهای در روز کارگر رفته بود با خودرو از میان کارگران عبور کرد و دست تکان داد و در مورد دیگری اظهار داشت که نیازی نیست روزنامهها از مشکلات مردم بنویسند و خودم «روزانه»، «از داخل ماشین» با دیدن «تمام چهرههای مردم»، «نظرسنجی» میکنم! اما رئیس دولت سیزدهم در همین مدت کم (شش ماه) ۱۷ سفر استانی داشته و در همه موارد در میان مردم حاضر شده و مشکلات آنها را شنیده و پیگیری کرده است.
هواداران FATF در دولت قبل مکرر به عدم تأمین واکسن به دلیل تحریم و عدم موافقت با FATF اشاره میکردند اما با آمدن دولت سیزدهم آقای رئیسی شخصاً با رؤسای جمهور کشورهای مورد نظر برای تأمین واکسن مذاکره و نهایتاً بیش از صد میلیون دوز واکسن را وارد کرد و کشور را از یک فاجعه انسانی نجات داد. یکی از بهترین اقدامات دولت سیزدهم لغو سند ننگین و خفتبار ۲۰۳۰ توسط آقای رئیسی بود؛ سندی که دولت قبلی بر اجرای آن اصرار داشت و برخی مقامات دولت قبل آنقدر به این سند علاقهمند بودند که صراحتاً می گفتند از هر چه بگذرم از ۲۰۳۰ نمیگذرم.
احیای مراجع بالادستی نظام که یا تعطیل بودند و یا کارکردی نداشتند از اقدامات دیگر دولت سیزدهم است. بعد از سالها شورای عالی فضایی تشکیل شد. شورای عالی اشتغال که سالها تشکیل نمیشد با حضور رئیس جمهور فعال شد. شورای عالی آموزش و پرورش که اصلاً تشکیل نمیشد، مجدداً احیا شد. شورایعالی انقلاب فرهنگی که بسیاری از مصوباتش توسط رئیس جمهور قبلی ابلاغ نشده بود، فعالتر شد و همچنین شورای عالی جوانان پس از سالها تشکیل جلسه داد.
در عرصه بینالملل عضویت ایران در سازمان شانگهای، اجرایی شدن قرارداد ۲۵ ساله با چین (که اثرات آن در اقتصاد کشور بویژه مقابله با تحریمها بزودی ملموس خواهد شد، فراهم شدن مقدمات قرارداد همکاری ۲۰ ساله با روسیه، همکاری گسترده با تمام همسایگان، وصول برخی از مطالبات ایران از سایر کشورها، حضور متفاوت و مقتدرانه در مذاکرات برجام و… همگی از سیاست متوازن و غیر منفعلانه دولت جدید در عرصه بینالملل حکایت دارد.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
آخرین بروزرسانی سایت: 1400-12-18 19:40