راهنمایان گردشگری می توانند مولد گردشگری حلال باشند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: راهنمایان گردشگری می‌توانند مولد گردشگری حلال باشند، راهنمای گردشگری حلال می‌تواند سفیر فرهنگی و مولد غذا باشد.


مژگان ثابت تیموری شامگاه ۶ اسفندماه، در همایش راهنمایان گردشگری که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اولین دوره راهنمایان گردشگری را در سال ۱۳۹۵ در مشهد کلید زدیم  و به عنوان اولین موسسه گردشگری در خراسان رضوی، این فرصت را پیدا کردیم که این دوره را ارائه دهیم.


وی ادامه داد: در این دوره اطلاعات را در اختیار فراگیران و راهنمایان تخصصی که ما به آن‌ها مفسران گردشگری می‌گوییم و در حوزه تخصصی خود، به صورت آکادمیک و دانشگاهی آموزش دیده‌اند یا سال‌ها تجربه کسب کرده‌اند، قرار دادیم.


رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به ضرورت برگزاری دوره‌های راهنمایان گردشگری اضافه کرد: افراد پس از گذراندن دوره‌های راهنمای گردشگری، به عنوان راهنمای گردشگری موضوعی مطرح می‌شوند و سطح دانش بسیار بالایی دارند.


ثابت تیموری عنوان کرد: برگزاری دوره‌های ایران‌شناسی برای حرفه‌ای‌های حوزه مرمت و زیارت  انجام می‌شود، به این ترتیب افراد می‌توانند قسمت تخصصی و موضوعی مورد علاقه خود را پیدا کنند، در آن حوزه به فعالیت بپردازند و دانش خود را ارتقا دهند. امیدوارم بتوانیم تعامل خوبی داشته باشیم و تبادل دانش خوبی بین اساتید و راهنمایان گردشگری صورت گیرد و شاهد تقویت ارکانی باشیم که قرار است در حوزه گردشگری فعالیت کنند.


وی افزود: همان‌طور که می‌دانیم بحث راهنمایان گردشگری بسیار مهم است. این روزها با توجه به هفته راهنمایان گردشگری، انجمن راهنمایان گردشگری، با یک میلیون عضو از ۷۰ کشور، در حال برگزاری جشن هستند. در حال حاضر در آلمان نیز راهنمایان گردشگری در شهرهای مختلف گرد هم آمده‌اند تا این مراسم را جشن بگیرند.


راهنمایان گردشگری پیشانی گردشگری محسوب می‌شوند


رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: یکی از کلیدی‌ترین وظایف راهنمای گردشگری، میزبانی از مهمانان در حوزه‌های مختلف گردشگری است. راهنمایان گردشگری به عنوان پیشانی گردشگری هستند.


وی تصریح کرد: دفتر خدمات مسافرتی، راهنمایان گردشگری را به عنوان همکار خود می‌دانند و با افراد دارای تخصص قراردادی برای تکمیل بسته سفر منعقد می‌کنند؛ اما مهمان، دفتر خدمات مسافرتی را به عنوان یک واسطه می‌بیند و آنچه راهنمایان گردشگری ارائه می‌دهند، تاثیر بسیار زیادی بر ادامه روابط مهمان، وفاداری او به کشور و… خواهد داشت.


ثابت تیموری گفت: ۲ نکته بسیار مهم در بحث راهنمایان گردشگری وجود دارد؛ اول اینکه باید از دانش کافی در حوزه تخصصی خود بهره‌مند باشند، به‌ویژه کسانی که از سایر کشورها به ایران می‌آیند چرا که که آن‌ها قبل از سفر، اطلاعاتی را از قبل کسب کرده‌اند. بنابراین اگر راهنمایان گردشگری اطلاعات جامع‌تر و کامل‌تری از مهمان داشته باشند، می‌توانند به خوبی او را همراهی کنند و وظیفه سفیر فرهنگی و صلح بودن خود را به درستی انجام دهند. در این صورت راهنمایان گردشگری باعث می‌شوند که مهمانان، تعریف و تمجید از ایران و ایرانی‌ها را به عنوان واقعیتی ملموس تجربه کنند.


وی افزود: دومین مورد این است که اگر راهنمایان گردشگری اطلاعات کافی ندارند، قبل از سفر اطلاعات خود را کامل و اطلاعات لازم را برای هر مقصد گردشگری کسب کنند و سپس به این عرصه قدم بگذارند لذا خواهش من این است که دوره‌های آموزش راهنمای گردشگری، طبق اصول و قواعد وزارتخانه برگزار و از مدرسین حرفه‌ای در آن‌ها استفاده شود. همچنین حضور در کلاس‌ها و برنامه‌های عملی برای راهنمایان گردشگری که می‌خواهند آن را لمس کنند، بسیار مهم است.


وی با اشاره به اهمیت گذراندن دوره های تخصصی در حوزه گردشگری گفت: من نمی‌توانم یک راهنمای گردشگری فرهنگی باشم، اما خودم آرامگاه فردوسی را ندیده باشم. من نمی‌توانم راهنمای گردشگری مذهبی باشم، اما حرم مطهر را ندیده باشم و با اجزا، بخش‌ها، صحن‌ها، نام‌های قدیم و جدید آن آشنا نباشم. موظفم که پس از اتمام دوره، دوره‌های مکمل را بگذرانم. همچنین نباید مانند کسانی باشیم که تا به حال یک روز هم دستمال به دست نگرفته‌اند، اما مدرک خانه‌داری می‌گیرند.


ثابت تیموری بیان کرد: ما نباید گردشگری حلال را صرفاً به دین اسلام و مذهب شیعه محدود کنیم. مالزی و ترکیه، برند حلال را به نام خود ثبت کرده‌اند. راهنمایان گردشگری می‌توانند مولد گردشگری حلال باشند. باید سرفصلی در این سند جامع به این امر اختصاص داده شود. راهنمای گردشگری حلال، هم در کشورهای اسلامی و هم در کشورهای غیر اسلامی می‌تواند فعالیت کند و به عنوان سفیر فرهنگی و مولد غذا باشند .


وی اظهار کرد: نکته دیگر  تربیت متخصص برای گردشگری است؛ یعنی کسی که متخصص کشاورزی است، دوره گردشگری کشاورزی را بگذراند و به عنوان راهنمای گردشگری کشاورزی فعالیت کند. این فرد (مفسر گردشگری کشاورزی) وقتی یک مزرعه گردشگری کشاورزی را به مهمانان خود معرفی می‌کند، باید با تمام جوانب آن آشنا باشد. همین‌طور گردشگری سلامت نیز باید به طور کامل مورد توجه قرار گیرد.


فعالان گردشگری همگی باید فرهنگی میزبانی را فرا گیرند


رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: یکی از نکاتی که همیشه باعث دلخوری مهمانان می‌شود، اتلاف وقت در طول تور است. برخی از راهنمایان، مهمانان را به جاهایی می‌برند که با آن‌ها ارتباط دارند و پورسانتی دریافت می‌کنند. این موضوع در تمام دنیا وجود دارد و من می‌خواهم آن را نقد کنم؛ زیرا راهنمایان بیش از هر کسی با مهمانان تعامل دارند. از کانتر فرودگاه تا خانه‌داری یک اقامتگاه و… همگی باید فرهنگ میزبانی را یاد بگیرند. متاسفانه جامعه ما هنوز به این بلوغ نرسیده است و ما جزو نژادپرست‌ترین افراد دنیا هستیم. ظاهر، رنگ پوست و ملیت افراد برای ما مهم است.


راهنمایان گردشگری می‌توانند مولد گردشگری حلال باشند


حرم رضوی نقطه‌ای بالقوه برای حضور گردشگران است


ناصر غفران، نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان رضوی در ادامه نشست در مورد گردشگری سلامت و راهنمایان آن به ارائه مطالبی  پرداخت و گفت: گردشگری سلامت تعریف مشخصی ندارد و عناوین مختلفی در این حوزه وجود دارد که نیازمند یکسان‌سازی است. بارگاه رضوی یک نقطه بالقوه برای حضور گردشگران است و باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کرد.


وی ادامه داد: متاسفانه در حوزه گردشگری سلامت در برنامه هفتم توسعه فقط به بخش پزشکی و دارویی و حوزه سیاست توجه شده است و به سایر جنبه‌های مهم این صنعت پرداخته نشده است.


چارچوب اجرایی مدونی برای گردشگری سلامت وجود ندارد


غفران افزود: سند چشم‌انداز توسعه بخش میراث فرهنگی نیازمند توجه جدی است و ما چارچوب اجرایی مدونی برای گردشگری سلامت نداریم.


وی گفت: نقش مراکز درمانی در گردشگری سلامت بسیار مهم است و باید مشخص شود که این مراکز چگونه می‌توانند در جذب گردشگران سلامت نقش ایفا کنند.


غفران افزود: بر اساس ۷۶ سنجه دانشگاه علوم پزشکی، مبحث بازاریابی مطرح نیست و در خصوص جذب گردشگر هیچ اشاره‌ای نشده است. این در حالی است که راهنمایان در بحث جذب گردشگر نقش موثری دارند.


نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان رضوی بیان کرد: نوشتن پکیج‌های مناسب برای بیماران و گردشگران سلامت نیازمند دانستن قیمت‌های دقیق خدمات است. هر چقدر در مسیر بازاریابی حرکت شود اما قیمت مشخص نشود، تلاش‌ها ثمر نخواهد داشت.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *