تهران- ایرنا- آنتونی بلینکن وزیرامور خارجه آمریکا و یائیر لاپید وزیرامورخارجه رژیم اسرائیل روز دوشنبه در لتونی با یکدیگر دیدار و در خصوص تهاجم روسیه به اوکراین و توافق احتمالی با ایران گفتوگو کردند.
به گزارش بامدادسه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای فرانس ۲۴”، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی دو روز پس از سفر نفتالی بنت نخست وزیر این رژیم به مسکو برای دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، به شهر ریگا در لتونی رفت تا با همتای آمریکایی خود دیدار کند.
لاپید در ابتدای نشست مطبوعاتی با بلینکن در یکی از هتلهای شهر ریگا گفت: تنها راه توقف جنگ، مذاکره است.
وی گفت: اسرائیل هم با روسیه و هم با اوکراین گفتگو میکند و ما با هماهنگی کامل با بزرگترین متحد خود یعنی آمریکا و شرکای اروپایی اسرائیل، اقدام میکنیم.
لاپید همچنین با تکرار لفاظیها و ادعاها علیه برنامه هستهای ایران افزود که با بلینکن در خصوص منافع اسرائیل در احیای احتمالی برجام با هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای صحبت خواهد کرد.
بلینکن نیز در مقابل در جهت سیاست هراس از پیشرفتهای برنامه صلح آمیز هستهای ایران گفت: “ایران هیچگاه نباید به سلاح هستهای دست یابد و ما در مورد این مساله متحد و به آن متعهد هستیم. “
نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در اظهاراتی با هدف به شکست کشاندن مذاکرات وین درخصوص برنامههای صلح آمیز هستهای ایران، گفت که تل آویو به هیچ عنوان خود را به نتایج مذاکرات وین در ارتباط با برنامه هستهای ایران ملزم و مقید نمیداند.
به گزارش ایرنا، «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی بار دیگر به مذاکرات وین و توافق هستهای با ایران تاخت و گفت که «توافق هستهای با ایران، به هیچ وجه اسرائیل را مقید نمیکند.»
وی این را هم گفته که «موضع ما در قبال توافق هستهای کاملا شناخته شده است و معایب این توافق بسیار بیشتر از مزایای آن است.»
رژیم صهیونیستی که بقای خود را در بحرانهای منطقه خاورمیانه و غرب آسیا تعریف کرده است، طی سالهای اخیر برای جلوگیری از حل و فصل پرونده فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران که بارها راستی آزمایی شده و به تایید جامعه جهانی هم رسیده، به هر دری زده است و حتی گفته میشود که این رژیم در خروج دونالد ترامپ از توافق موسوم به برجام در سال ۲۰۱۸ نقش برجستهای داشته است.
اکنون نیز نفتالی بنت جانشین بنیامین نتانیاهو، طی ماههای اخیر برای شکست مذاکرات وین از واشنگتن تا مسکو و پایتختهای اروپایی و اخیرا منطقه خلیج فارس را در نوردیده است.
این درحالی است که به تعبیر یک مقام آشنا با فضای مذاکرات، “گفتوگوها میان ایران و گروه ۱+۴ تکمیل شده و خط پایان در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده است”، به بیان دیگر پرونده هستهای ایران در بخشهای فنی و حقوقی بسته شده و همه چیز به تصمیمات سیاسی طرف مقابل موکول شده است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
آخرین بروزرسانی سایت: 1400-12-18 19:40