کلیات طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل تصویب شد

تهران – ایرنا – کلیات «طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل» در صحن علنی مجلس تصویب شد.


به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد تشکیل سازمان پدافند غیرعامل در دستور کار قرار گرفت و۱۸۶ نماینده مجلس از ۲۳۰ نماینده حاضر در صحن به کلیات این طرح رای موافق دادند.


پیش از رای گیری، ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره این طرح گفت: برخی عوامل غیرنظامی، سلاح های جدید در حوزه الکترونیکی، زیستی، شیمیایی و سایبری ممکن است به زیرساخت های کشور آسیب زده وسبب ایجاد شرایط بحرانی در کشور شود.


نماینده مردم تهران در مجلس افزود: از طرفی پدافند غیرعامل با طراحی اولیه از سال ۱۳۸۲ تاسیس شد و کار اولیه خود را آغاز کرد و اساسنامه  آن نیز به تصویب مقام معظم رهبری رسید و در سال ۹۸ همکاران در مجلس دهم طرح تشکیل این سازمان را ارائه کردند.


عمویی افزود: در فروردین ماه امسال طرح فعلی مورد تصویب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار گرفت تا این سازمان به وظیفه خود که مدیریت تهدیدات علیه امنیت کشور است، رسیدگی کند.


سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: صنعت آب، برق، گاز زیرساخت های صنعت و  عمرانی و دیگر بخش‌های کشور ممکن است با تهدیدهایی روبه رو شود که در این شرایط سازمان پدافند غیرعامل می‌تواند در خنثی سازی این تهدیدها نقش بسیار مهمی  ایفا کند.


نیک‌بین در مخالفت: مجلس طرح‌های مهم را در دستور کار قرار دهد


جواد نیک‌بین نماینده مردم کاشمر درمخالفت با این طرح گفت: پدافند غیرعامل مهم است ولی اکنون در حال انجام کار خود می‌باشد و بهتر است برای جلوگیری از عریض و طویل شدن چنین سازمان‌هایی، تشکیل سازمان پدافند غیرعامل از دستور کار خارج شود و دستورکارهایی که گره از کار مردم و اقتصاد کشور باز می‌کند در مجلس بررسی شود.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: تشکیل چنین سازمان‌هایی دردی از دردهای مردم درمان نخواهد کرد. 


قالیباف: پدافند غیرعامل یکی از موضوعات حیاتی کشوراست


قالیباف در پاسخ به سخنان نیکبین گفت: پدافند غیرعامل یکی از موضوعات حیاتی کشوراست و چند وقت قبل مشکلی که در کارت‌های سوخت بنزین رخ داد یا حمله سایبری که به یکی از سایت‌های شهرداری تهران شد به موضوع پدافند غیرعامل باز می‌گردد. همچنین بسیار از ساختمان‌هایی که دچار مشکل هستند به موضوع پدافند غیر عامل مربوط است.


رییس مجلس شورای اسلامی افزود: البته پدافند غیرعامل به دلیل توجه و عنایت مقام معظم رهبری به مدت یک دهه به بهترین شکلی کار خود را انجام می‌دهد، ولی این موضوع نیازمند قانون است.


قالیباف تاکید کرد: در موضوع رسیدگی به شرایط کارگران ساختمانی، کلیات طرح آن امروز تصویب شد که نشان از اهمیت داشتن معیشت مردم است. همچنین موضوع رسیدگی به ساماندهی کارکنان دولت که امروز هم کلیات آن تصویب شد برای این است که دولت و مجلس به سمتی حرکت کنند که شرکت های واسطه‌ای حذف شده و برای امنیت شغلی، قرار داد این افراد به قرارداد معین تبدیل شود تا بتوانند کارخود را به بهترین شکلی انجام دهند.


رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سایر مسائل از جمله موضوع کرونا و دیگر مسائل حیاتی کشور و مبارزه با تهدیدهای سایبری به عهده پدافند غیرعامل است که در این باره کمیسیون امنیت ملی برای این طرح زحمات زیادی انجام دادند و انشالله بتوانیم این مسیر را پیش ببریم.


سلیمی در موافقت: تشکیل سازمان پدافند غیرعامل تاکید رهبر معظم انقلاب است


علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در موافقت با این طرح گفت: در این طرح به دنبال توسعه تشکیلات نیستیم و تشکیلات لازم وجود دارد. این سازمان از سال ۸۲ فعالیت خود را آغاز کرده است. اما خواسته رهبر معظم انقلاب این بوده که تشکیلاتی که وجود دارد، قانونمند شود.


وی افزود: در حوزه مسائل حیاتی کشور و چابک سازی و مسائل کلیدی کشور لازم است این سازمان را تقویت کنیم.


بابایی کارنامی در مخالف: نقش دولت در این طرح دیده نشده است


علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری  در مخالف با این طرح گفت: تشکیل هر سازمان جدید باید با موافقت دولت انجام شود که نقش دولت در این طرح دیده نشده است. همچنین در برخی از جزییات آن اشکالاتی وجود دارد. از طرفی رسیدگی به چنین سازمان هایی به عهده کمیسیون اجتماعی است که باید ساختارها را بر اساس مدیریت سازمان‌های دولتی رسیدگی کند.


ذوالنوری در موافقت: قانونمند شدن سازمان پدافند غیرعامل سبب مطالبه‌گری از آنها خواهد شد


مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در موافقت با این طرح گفت: مخالفان در مخالفت‌های خود به صورت اساسی مخالفت نکردند و از طرفی دولت هم با این طرح مخالف نیست. از طرفی اینکه ادعا می‌شود در این زمان ضروری نیست به این طرح رسیدگی شود، باید گفت اگر زیرساخت‌های الکترونیکی و سایبری کشور مورد حمله قرار بگیرد، آیا کشور دچار آسیب نخواهد شد.


وی افزود: اگر مجلس بخواهد از دستگاه‌ها درباره دستبرد اطلاعاتی مطالبه کند، بر اساس کدام قانون می‌تواند این مطالبه را انجام دهد. 




آی‌پی شما:


مرورگر شما: