اجرای پویش نذر خون به نیت ۶۵۵۲ شهید در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل انتقال خون لرستان گفت: آمادگی داریم در پویش نذر خون به تعداد شهدای لرستان از ۶۵۵۲ نفر از اهدا کنندگان خون در استان خون بگیریم.


مجید سوری بیست و هشتم تیر ماه در جلسه هماهنگی پویش نذر خون که در سالن جلسات اداره‌کل انتقال خون لرستان برگزار شد، اظهار کرد: پویش نذر خون امسال از ابتدای محرم تا پایان ماه صفر اجرا می‌شود.


وی ادامه داد: این پویش برگفته از سنت دیرینه کشور و آیین ماست که نذری دادن با رفتار ما عجین شده و در تمام ارکان زندگی ما تسری پیدا کرده است.


سوری با اشاره به این‌که بیماران نیازمند منتظر دریافت خون هستند، بیان کرد: افرادی داریم که برای تداوم زندگی همنوعان حاضر به اهدای بخشی از وجود خود هستند پس چه بهتر که این سنت حسنه با خون امام حسین(ع) آمیخته شود و باعث تعالی سنت دیرینه نذر می‌شود.


مدیرکل انتقال خون لرستان تصریح کرد: آمادگی داریم در پویش نذر خون به تعداد شهدای لرستان از ۶۵۵۲ نفر از اهدا کنندگان خون در استان خون بگیریم، برخی از سنت‌های اشتباه سال‌های زیادی بین ما بوده که برای پیدا نشدن آن باید ظرفیت‌های اهدای خون را در استان بیشتر کنیم.


وی با اشاره به اینکه آمادگی داریم در ۱۰ شهرستان در روز عاشورا این بستر را فراهم کنیم که زمینه اهدا خون بیشتر شود، اضافه کرد: در سازمان انتقال خون نظر بر بسترسازی و فرهنگ‌سازی داریم که اهداکنندگان مستمری داشته باشیم.


سوری ادامه داد: ما در لرستان در چهار ماه اول ۱۴۰۱ هر ۱۲ دقیقه یک نفر به خون و فرآورده‌های خونی نیازمند بود که امسال به ۹ دقیقه رسیده است، امیدواریم با تبلیغاتی که داریم به سمت فرهنگ سازی اهدای خون برویم.


مدیرکل انتقال خون لرستان بیان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۱ به مدت ۱۰ سال است که بانوان استان رتبه اول انتقال خون کشور را دارند و طبق آمار امسال نیز همین روند را در پیش داریم.


وی تأکید کرد: بانوان ما دو برابر میانگین کشوری خون اهدا کرده‌اند، میانگین کشوری ۴.۷ درصد بوده و در لرستان حدود ۱۰ درصد بوده است.


سوری افزود: همچنین رتبه اول کشوری اهدای خون و ارسال خون به استان‌های کشور مانند سیستان و بلوچستان، تهران، مازندران و …  که بیشترین تالاسمی را دارند، کسب کردیم.


در ادامه این جلسه فریبا ولی‌پوری، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان گفت: مادری که فرهنگ گذشت و ایثار در وجودش شکل گرفته باشد به خوبی می‌تواند آن‌را به فرزند خود انتقال دهد که این مهم را مادران ما در عرصه‌های مختلف نشان داده‌اند.


وی با اشاره به این‌که محرم یکی از ارزش‌های والای ما شیعیان است که درس‌های فراوانی برای ما دارد، افزود: تعداد شهدای هر شهرستان متفاوت است. بنابراین پیشنهاد می‌شود به هرکدام به تعداد شهدای خودشان متعهد به دریافت خون داوطلبان باشند.


همچنین محمدباقر احمدی چگنی فرماندار خرم‌آباد در این جلسه بیان کرد: نذر خون یک کار انسان دوستانه است و کسانی که به عنوان یک عمل انسان دوستانه کار می‌کنند به عنوان نجات جان زندگی یک هموطن هستند.


وی افزود: اربعین سال گذشته هر نفر به نام یکی از شهدا به کربلا رفت و پیشنهاد ما این است که امسال هر اهدا کننده خون را به نام یکی از شهدا مزین کرده و در دهه اول محرم و مناسبت‌های دیگری که در این دو ماه داریم شرایط و رفاه اولیه را برای اهداکنندگان خون ایجاد کنیم.


در ادامه کریم خورشیدوند مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان اضافه کرد: ما لرتباران در طول تاریخ به سخاوت معروف هستیم چون در سرزمین فراوانی زندگی می‌کنیم و همچنین شیعه، اینکه رهبری فرمودند آتش به اختیار یعنی یک کار تمیز فرهنگی که انتقال خون در استان با اجرای پویش نذر خون، یک کار فرهنگی تمیز را انجام می‌دهد.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز
لینک مطالب دیگرخط کشی پارکینگلینک مطالب دیگرنقد و بررسی سریال سیلو نوشته دکتر مازیار میر